Napíšte nám svoje podnety a pripomienky na obec@nizna.sk   

Územný plán obce

Štúdia zastavanosti
„Pod Vŕškom"

Verejné prerokovanie k stavbe

Tipy na voľný čas


Anglická verzia  united_kingdom.gif, 19kB

Streda 9. 08. 2017
Meniny má Ľubomíra

Počet návštev:

Informácie SHMÚ

shmu.png, 3,6kB

Meteorologické výstrahy

Pozývame Vás

  PD2017
PMD
Pltcas2017
CoKdeJe
obaly
babyburza

Vyhľadávanie

Google

kamery

Písali o nás...

orava-sme.jpg, 1,8kB

Inzeráty

 
CBA
tempo
CableConnect
pohrebne
kominar-

Kontakt v QR kóde

qr_code-Nizna.png, 57kB
čo je QR kód - čítačka

Nižniansky kotlík 2011

PLSK ZAMDN EU
Tohtoročný „kotlík“ sa niesol v duchu zmien oproti predchádzajúcim. Hlavnou zmenou bolo miesto, kde sa konal, keď sme ho premiestnili do priestranstva za rotundu. Zmena, ktorej sa mnohí obávali a nevedeli si ju predstaviť, na koniec nebola prešľapom. Organizátori ocenili, že mali všetko po ruke a zúčastnení sa tiež nesťažovali. Umožnili sme tak aj našim handicapovaným spoluobčanom jednoduchší prístup na túto akciu.
Devätnásť súťažných družstiev rozdúchalo pod svojimi kotlami okolo ôsmej hodiny ráno a pokračovali až do trinástej hodiny, kedy sa už rozbehli pracovníčky obecného úradu po misky s guľášmi. Hneď ráno prišli pod vedením primátora mesta Tadeusza Filipiaka s perfektnou náladou aj naši priatelia z Poľska – z nášho družobného mesta Mszana Dolna, ktorí si prišli zasúťažiť. Počas varenia atmosféru spríjemňovala dychovka Nižnianka a ľudová hudba pri Základnej umeleckej škole – „Kučkovci“, ktorá dokázala, že aj s ľudovými nástrojmi sa dá robiť „tvrdá hudba“.
Guľášové misky čakali pekne v rade na hodnotenia odbornej poroty. Hodnotila sa farba – vzhľad, vôňa a chuť šťavy. Päť členná porota v zložení Milan Hvolka, Ferko Bečka, Štefan Reguli, Teofila Latoš ( z hosťujúceho mesta Mszana Dolna) a predseda Ing. Marián Medveď nemali ľahkú úlohu a dlho sa dohadovali koho ohodnotia a komu dajú špeciálnu cenu. Veď okrem samotného varenia sme tu videli aj rôznorodosť kostýmov a kotlíky od výmyslu sveta.
Počas koštovania guľášu spieval Robo Hulej a hrala kreatívna kapelka Spod Budína. Pri zvukoch ich rôznorodých nástrojov sa rozbehlo aj detské mestečko. Tu mohli deti behať so zviazanými nohami, skákať do piesku, prenášať fazuľky slamkami, stavať vatru z polienok, či hádať čo sa ukrýva v zázračnom vrecúšku. Aj v ďalších disciplínach mohli deti získať žetóny za ktoré si nakupovali v stánku prekvapení.
Okrem detí však tieto disciplíny vyskúšali aj naši „svadobníci“ – novomanželia, ktorí sa brali na obecnom úrade a zmerali si sily na detských stanovištiach. Mimochodom – vedeli ste, že taká nevesta hádže lepšie polienkom do kotlíka ako ženích?
Po týchto aktivitách prebehlo vyhodnotenie súťažnej časti akcie. Za aplauzu prítomných bolo vyhlásených desať ocenených družstiev a udelených päť špeciálnych cien:
1. Nedeľčiev Venco
2. M*E*D*S
3. Skubeň Ján
4. REGBULL – rodina Regulyová a Bullová
5. MACO FLEX GYM
6. Technické služby
7. OSTRAŽICA
8. Námestovo TEAM
9. ROROMI
10. Mszana Dolna
CENA STAROSTU: Jandík a spol.
CENA – SYMPATICKÉ DRUŽSTVO: MACO FLEX GYM
CENA ORIGINÁLNE OBLEČENIE: MTS Krivá
CENA VESELEJ NÁLADY: PLECHÁRI
CENA ZA NAJMLADŠIEHO ÚČASTNÍKA: SŠZSČ Nižná

Po vyhodnotení si súťažiaci vydýchli a pokračovalo sa bohatým programom detí z tanečnej skupiny Harlekýn pod vedením Stanky Opátovej a Tatiany Petrovičovej a zo Základnej umeleckej školy v Trstenej pod vedením Mirky Malatinkovej. Okrem nich vystúpili aj najmladší účinkujúci – deti z materskej školy Nová doba pod vedením pani učiteľky Roxany Dedinskej s milým tančekom „Varila myšička kašičku“. Diváci boli prekvapení, koľko tancov, štýlov, kostýmov nám tieto skupiny predviedli. Pestrý program trval zhruba do piatej hodiny a po ňom sa čakalo už len na skupinu Lúče, ktorá vytvorila fantastickú zábavu pre počúvajúcich aj tancujúcich. Celým programom sprevádzala moderátorka prvej triedy Danka Štecová.
Tí, čo ste boli s nami, posúďte sami. Reakcie boli pozitívne a tu nastupuje naše veľké poďakovanie všetkým zúčastneným – všetkým organizátorom, ktorí sa vo väčšej či menšej miere podieľali na vytvorení tohtoročného kotlíka - guľášu. Ďakujeme sponzorom, účinkujúcim, hosťom a v neposlednom rade aj Vám občania Nižnej, že ste nám svojím chovaním na tejto akcii dokázali, že spolu nám je fajn a chceme sa spolu baviť. Tešíme sa na ďalší ročník a na všetky ďalšie nápady o rok.   Do guľášovania!

Projekt spolufinancovaný Európskou úniou z Európskeho fondu regionálneho rozvoja v rámci Programu cezhraničnej spolupráce Poľská republika-Slovenská republika 2007-2013

Projekty

ministerstvo-tatry-fers.jpg, 34kB ministerstvo-tatry-fers.jpg, 34kB SIEA PL-SK NadaciaAllianz minv AVF MKSR KIA VO2

Partneri

EURES.jpg, 4,8kB   Eures-T.jpg, 9,4kB 3o_media.PNG, 11kB DSiDATA.PNG, 5,3kB AVF KST.jpg, 5,8kB oravaman.jpg, 3,9kB cykloklub.jpg, 4,3kB

 

Adresa: Obec Nižná, Nová doba 506, 027 43 Nižná | Tel.: +421 43 5309 786 | Fax.: +421 43 5381 360 | Email: obec@nizna.sk
Úradné hodiny: Po,Ut:8:00 - 15:00 | St: 8:00 - 17:00 | Št: Nestránkový deň | Pi: 8:00 - 14:00
Denne od 11:00 do 12:00 je obedňajšia prestávka.

IČO: 00314684   DIČ: 2020561752   účet: SK68 0200 0000 0000 1752 6332

Pixel design ©2007 | webmaster | RSS feed | Valid XHTML 1.0 Transitional | Valid CSS! |