Napíšte nám svoje podnety a pripomienky na obec@nizna.sk   

Územný plán obce

Štúdia zastavanosti
„Pod Vŕškom"

Verejné prerokovanie k stavbe

Tipy na voľný čas


Anglická verzia  united_kingdom.gif, 19kB

Streda 9. 08. 2017
Meniny má Ľubomíra

Počet návštev:

Informácie SHMÚ

shmu.png, 3,6kB

Meteorologické výstrahy

Pozývame Vás

  PD2017
PMD
Pltcas2017
CoKdeJe
obaly
babyburza

Vyhľadávanie

Google

kamery

Písali o nás...

orava-sme.jpg, 1,8kB

Inzeráty

 
CBA
tempo
CableConnect
pohrebne
kominar-

Kontakt v QR kóde

qr_code-Nizna.png, 57kB
čo je QR kód - čítačka

Na majstrovstvách Slovenska v Nižnej dominovali Košičania

Minulý víkend 18.-20.5.2007 sa v telocvični ZŠ Nižná uskutočnili majstrovstvá Slovenska v kategórii prípraviek. Stretlo sa tu 8 najlepších družstiev z jednotlivých kvalifikačných turnajov na Slovensku. Bratislavu zastupovali Bogdau Stupava a ZŠ HARGAŠOVA Záhorská Bystrica. Západoslovenský Nitra a náhradník za odhlásený Trenčín ATU Košice.
Stredoslovenský reprezentovali domáca TJ Nižná a D.Kubín. Východoslovenský Florko a GAMA Košice. Titul z minulého roku z Košíc obhajovali domáci florbalisti z Nižnej a netajili sa, že s obhajobou titulu to myslia vážne aj tento rok. Košičania sa však pripravil na Oravu skvele a tentokrát dominovali v Nižnej minuloročný usporiadatelia M-SVK z Košíc.
V úvodnom zápase nastúpili proti sebe domáci proti Nitre. Po vypočutí slovenskej hymny sa zápas mohol začať. Nižná vstúpila do zápasu famózne a po dvoch pekných akciách I.útoku viedla 2:0. Do polčasu vyhrávala 4:1 a zápas mala pevne v rukách. Pravidelne sa striedali všetky tri formácie a zaplnená telocvičňa sa skvele bavila. Konečný výsledok 7:5 a povinné víťazstvo bolo v suchu.

Na druhý zápas sme nastupovali proti silnému Florku Košice a zápas bol naozaj ozdobou prvého hracieho dňa. Florko vyhralo polčas 4:1 a zdalo sa by rozhodnuté. Domáci hráči dokázali v druhom polčase obrovskú silu a veľké srdiečko a šnúrou 5 gólov zápas otočili a vyhrávali sme 6:4. Moment uspokojenia však veľmi rýchlo využil skúsený súper a skóre vyrovnal na konečných 6:6.

Cez poobedňajšiu prestávku usporiadatelia pripravili pre deti rôzne súťaže. Do každej súťaže nastupoval jeden zástupca z každého zúčastneného družstva. V jednej zo súťaží sa darilo domácemu hráčovi a už po druhom kole súťaže v nájazdoch sa rozhodlo, že finalistami budú Majko Klimčík z Nižnej a Miško Dudovič z ATU Košice. Chlapci pokračovali v presných zásahoch v III. aj IV.kole a rozhodlo sa až v V., keď domáci hráči zaznamenal gól a jeho súper neuspel.

Tretí zápas, ako už tradične tento rok pre nás zakliata Stupava. Papierovo jednoznačný zápas (Florko vyhralo so Stupavou 11:0) a opäť veľké dráma so smutným koncom pre Nižnú. Na úkor hráčov z Nižnej, ktorí tento rok už dvakrát prehrali so Stupavou vo finálových zápasoch o titul M-SVK na trestné strieľania v kategórii U13 aj U15.
Zápas bol veľmi vyrovnaný s neustálym tlakom domácich. Vedenia sa však ujíma Stupava Nižná vyrovnáva. Situácia sa opakuje a polčas končí 2:2. II.polčas Stupava opäť vedie 3:2 a Nižná opäť vyrovnáva. Remíza posúva Nižnú do semifinále. 1,22min. pred koncom zápasu rozhodca vylučuje domáceho hráča za hru na zemi a Stupava v presilovke zaznamenáva svoj zlatý gól a vyradzuje domácich z bojov o titul. Nastalo obrovské sklamanie na domácej lavičke. Tréneri ostatných družstiev neuveriteľne krútili hlavou, ale realita je jasná a Nižná opäť na úkor Stupavy nezíska vytúžený tohtoročný titul.

V sobotu večer sa odohral exibičný zápas Nižná – tréneri+vedúci družstiev, ktorého zaradenie do programu malo skvelú odozvu, medzi trénermi, ale aj deťmi, ktoré sa mohli zabaviť na svojich tréneroch. Výsledok zápasu síce nebol podstatný, ale vyhrali sme 18:12.

V nedeľu sme odohrali zápas o 5.miesto so ZŠ Hargašova Z.Bystrica. Hrali sme na 3 formácie a zahrali si všetci hráči na lavičke. Prehrali sme 5:6 a obsadili sme, pre Nižňanský florbal, doposiaľ najhoršie umiestnenie na M-SVK v uvodzovkách až 6.miesto.

Finálový zápas medzi družstvami Florko a GAMA Košice bol ozajstným vyvrcholením turnaja a prítomný diváci mohli obdivovať skvelú pripravenosť košických tímov. Šťastnejší boli hráči Gamy a zaslúžene, bez jediného zaváhania prešli turnajom a získali titul majstra Slovenska pre rok 2007.
Tretie miesto obsadili hráči z ATU Košice a tak potvrdili tohtoročnú dominanciu Košického florbalu v tejto kategórii.

Každý neúspech je však na niečo dobré a odhalili sme aj druhú stránku domácich hráčov, ktorí prehrali na tomto turnaji svoje prvé zápasy za štyri roky hrania florbalu. Až do soboty 19.5.2007 nepoznali pocit z prehratého zápasu na Slovensku, ani na turnajoch v Čechách, či Poľsku. Odhalili sme chyby a vieme ktorým smerom sa budeme uberať, pretože v týchto chlapcoch je obrovský potenciál, ktorý sa môže najbližšie prejaviť na super turnaji v Prahe, kde sa zúčastní 190 družstiev z 15 krajín a nižňanský florbal bude mať na ňom zastúpenie práve v tejto kategórii.

Veľkou náplasťou pre sklamaných domácich boli slová vďaky zo strany 3 členov prezídia SFZ, ktorý sa turnaja priamo zúčastnili, trénerov a hráčov jednotlivých družstiev, či rodičov hráčov zo Stupavy, Košíc, Bratislavy, či Nitry, ktorí pricestovali do Nižnej, aby mohli vidieť hrať svoje deti na M-SVK. Boli príjemne prekvapení celkovou atmosférou, vytvorenými podmienkami, organizáciou, skvelou stravou a ubytovacími možnosťami v ZŠ a sprievodným programom, ktorý zažili na M-SVK po prvý krát. 3 družstvá už prejavili záujem o športové sústredenia v Nižnej a taktiež sa im zapáčilo lyžiarske stredisko UHLISKÁ a možnosť príjemného strávenia voľného času aj v zimných mesiacoch. Jediným nedostatkom turnaja bol malý rozmer telocvične, avšak ten sme nahradili spomenutými kladmi a zaznela úvaha o zatradovaní M-SVK pre kategóriu najmenších v Nižnej, čo nás veľmi potešilo.

Poďakovať chcem osobne chlapcom Šimonovi Abíkovi, Máriovi Semanovi, Matúšovi Staroňovi, Petrovi Čuporákovi, Jakubovi Šurinovi a Patrikovi Mikulajovi, ktorí strávili so mnou celý víkend v telocvični a veľkou mierou prispeli k 100% organizácii turnaja.
Poďakovanie patrí starostovi obce Nižná Eugenovi Dedinskému a riaditeľovi ZŠ Nižná Ľubomírovi Ivanovi za skvelé podmienky počas turnaja, divákom, hráčom, samozrejme rozhodcom a Milanovi Burdeľovi, ktorý nám zapožičal florbalové mantinely a prispel tak tiež veľkou mierou k peknému priebehu turnaju.

Marián Klimčík

22.5.2007    Prečítané 1679x

fotofoto

Projekty

ministerstvo-tatry-fers.jpg, 34kB ministerstvo-tatry-fers.jpg, 34kB SIEA PL-SK NadaciaAllianz minv AVF MKSR KIA VO2

Partneri

EURES.jpg, 4,8kB   Eures-T.jpg, 9,4kB 3o_media.PNG, 11kB DSiDATA.PNG, 5,3kB AVF KST.jpg, 5,8kB oravaman.jpg, 3,9kB cykloklub.jpg, 4,3kB

 

Adresa: Obec Nižná, Nová doba 506, 027 43 Nižná | Tel.: +421 43 5309 786 | Fax.: +421 43 5381 360 | Email: obec@nizna.sk
Úradné hodiny: Po,Ut:8:00 - 15:00 | St: 8:00 - 17:00 | Št: Nestránkový deň | Pi: 8:00 - 14:00
Denne od 11:00 do 12:00 je obedňajšia prestávka.

IČO: 00314684   DIČ: 2020561752   účet: SK68 0200 0000 0000 1752 6332

Pixel design ©2007 | webmaster | RSS feed | Valid XHTML 1.0 Transitional | Valid CSS! |